Kommer….

Och så blev det höst. Helt plötsligt. Så där bara. Från tjugo plusgrader till sju. Imorse var det tre. Det var rentav frost på taket till förskolan mittemot. Jahapp. Det var det, liksom.

Men denna just svunna helg, som alltså råkade bli den sista med varmt sensommarväder, hade jag turen att få tillbringa i vackra Östergötland. Det blev en helg med fågelskådning i Tåkern, vandring i Getåravinen vid Bråvikens strand och – faktiskt – ett (kallt) dopp i Vättern. Bland annat.

Naturligtvis blev det närkontakt med allehanda djur och växter. Förutom förhållandevis väntade arter som igelkott, tranor, gäss, änder och knölsvanar kan jag nämna några mer oväntade i stil med brun kärrhök, spillkråka, bäcköring, putsarfiskar, stingrockor och – tada! – kräftor.

Kräftor, inte så märkvärdigt säger ni. Men när ni får höra omständigheterna kring den observationen kommer ni kanske tycka lite annorlunda.

Egentligen var alltihop spännande upplevelser. Och roliga. Och obekväma och kalla och varma. Och fantastiska.

Jag tänkte förstås att jag skulle skriva lite om det. Eller mycket. Men just nu är tiden knapp på grund av diverse andra händelser. Ett husbygge och en kommande flytt, bland annat.En bloggares förbannelse: antingen har man massor av tid men inga uppslag eller så är situationen den omvända.

Men hav tålamod, kära läsare. Det kommer.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.