Bygg en fågel?

I det snö- och hagelfall som inledde påskhelgen på skärtorsdagen bestämde vi oss för en ny tur till Bauhaus. Som nybyggare tillbringar man en hel del tid på detta byggvaruhusens mecka. Emellanåt undrar jag om det inte är lika bra att låta hela lönen gå direkt in på Bauhaus-kontot.

En av punkterna på inköpslistan var ”gröna växter till verandan”. Dvs någon form av barrväxt i kruka att ställa på verandans trappsteg, för att om möjligt göra miljön ”lera-jordlager-träveranda-omålat hus” lite mer ombonad. Så vi tog sikte på trädgårdsavdel-ningen. Som var belägen utomhus. Vilket innebar att vad man än ville ha fick man borsta fram det under ett lager snö först. Eftersom ingen av oss varit klok nog att ta med vantar fattades beslut tämligen omgående. Det blev två små bolltujor med tillhörande krukor. Med stelfrusna fingrar krampaktigt klamrade kring krukkanterna begav vi oss in i värmen igen. Och mötte två högst oväntade besökare i höjd med gräsomvårdnadsområdet.

För det var tydligen inte bara Bauhausshoppare som övergivit trädgårdsavdelningen för lite värme. På golvet, framför gräsfröbalarna, hoppade två talgoxar omkring. Förnöjt pickande efter förflugna gräsfrön. Skyddade och tillfreds inne i värmen. Gott om plats, många gömslen, högt i tak och schysst ljusinsläpp från de många fönstren. Träd och växter överallt inomhus att ta skydd i. Lätt att ta sig ut och in genom flera altandörrpar med rörelsesensorer. Smarta fåglar, må jag säga.

Talgoxe inne på Bauhaus trädgårdsavdelning

Talgoxe inne på Bauhaus trädgårdsavdelning

Medan maken baxade vidare våra halvtinade tujor till kassan försökte jag få en bra bild på talgoxarna. Som vanligt gick det så där. Man tänker ju inte direkt på att ta med sig jättekameran för naturfotografier till ett byggvaruhus, så jag fick hålla tillgodo med mobilkameran. Men en av talgoxarna fastnade i alla fall på bild, framför motorsågar och krattor.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fåglar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.