20 % rabatt

Vi var rörande överens om saken. Det skulle inte bli några rabatter på tomten. Inga prydliga traditionella villarabatter med diverse blommor som ändå inte fyllde någon funktion, utan bara skulle leda till ogräsrensning och allmänt tidstjuvande. Istället skulle vi ha vildvuxet och ängsliknande tema. Bra. Brabrabra.

Men på något mystiskt sätt, jag var inte inblandad, hittade jag efter ett besök på Byggmax med avsikten att inhandla en 6 metersstege (för att kunna måla vindskivorna upp till taknocken) även fyra fröpåsar i inköpskassen. Två påsar vallmofrön, en påse blodklöver och en påse fjärilsblomster-någonting, alternativt kallad ”fattigmansorkidé”. Jag misstänker att maken lät sig ryckas med av de inbjudande fröpåsestånden i kön till kassan. Jag kommenterade inte detta inköp. Och dessa fyra påsar blev liggande på köksbordet i en ansenlig tid. I veckor, alltså. Tills igår då maken sa:

– Du kan ju göra en insats idag och plantera de där påsarna någon gång.

Hur gick det här till? När blev det liksom mitt ansvar? Vi skulle ju inte köra rabattracet alls? Men det var inte läge att bråka. Maken skulle ägna dagen åt att skyffla bergkross till uteplatser och dräneringsgropar (ett inte alls särskilt roligt eller lättsamt arbete som jag gärna slapp) och någon motsvarande insats för tomtarbetet borde jag ju göra. Och fröpåsarna låg ju där. Något måste vi ju göra med dem.

Så jag grävde en rabatt. Helt i strid med tidigare överenskommelse. Jag grävde, skyfflade och led med de daggmaskar som kom i vägen för min spetsiga spade. Spred ut fröerna (vadå löpmeter) och myllade över. Och nu sitter vi här med en rabatt, lik förbannat. Vi fastnar mer och mer i villaträsket, tydligen. Men en liten revolt gjorde jag. Rabatten blev bara en smal remsa. Omgiven av gräs. Planen är att den ska växa igen av sig själv relativt fort, eftersom fröerna är ettåriga och gräs som bekant sprider sig. Och dessutom ska jag köra ner mina lavendel- och salviaplantor i höst. Sen får vi se till våren vad som överlevt.

Men 20 % rabatt blev det nedanför köksfönstret.

20150717_rabatt

Och jodå. Eftersom halva säsongen redan gått var det rabatt på fröpåsarna också.

Annons
Detta inlägg publicerades i Växter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 20 % rabatt

  1. Pingback: Inte uppätna ännu | Amatörbiologen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.