Augustimorgon

Man står där på pendeltågsperrongen. Måndag morgon i augusti. Semestrarna är slut, jobbet börjar och väderlekstjänsten – som ju inte varit alltför pålitlig den här sommaren – har med största säkerhet utlovat ännu en i stort sett molnfri dag med över 20 grader varmt. En klassisk sommardag alltså.

Och det är ju härligt. Äntligen har vi sommarvärme. Och ekorrhjulet har bara börjat snurra lite försiktigt. Det är långt ifrån full fart än. Det är nästan så att det knappt alls rör sig. Man behöver inte känna tyngden av höstens arbetsbörda riktigt än. Det är liksom okej att fortfarande vara lite semesterlångsam. Kanske rentav gå lite tidigare från jobbet och åka och bada. Laga en enkel middag. Sitta på verandatrappan med kvällsteet och titta på fjärilarna som vinglar över gräsmattan. Njuta av kvällens lugn.

Bäst som man står där och konstaterar att tillvaron nog faktiskt är rätt bra får man syn på en gråhäger i sjön mittemot perrongen. Alldeles ensam vadar den majestätiskt invid stranden, spejande efter fisk. Solen bryter igenom trädtopparna och kastar sina strålar ner över stranden och den ensamma hägern. Allt är tyst och stilla i den tidiga augustimorgonen. En vacker start på dagen.

Gråhäger Foto: Anders Svensson http://www.digipics.se/

Gråhäger
Foto: Anders Svensson
http://www.digipics.se/

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Fåglar, Funderingar och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.