Inte fullt så gräsligt längre

Vi börjar få bukt med gräsmattan nu. Efter ett antal klippningar med ett nyinhandlat bensindrivet underverk, kompletterat med insatser med grästrimmern, börjar gräsmattan nu se någorlunda anständig ut. Jag tog mig för att i vissa områden försöka riva upp ”gräsfilten” (se tidigare inlägg) så gott det gick. Det resulterade i att långa kvastar av visset och halvruttet gräs stack upp ur gräsmattan. De försvann med hjälp av trimmer och grässax. Kändes befriande. Fast det blev ju lite gropar, tuvor och tomma områden efter det. Det såg faktiskt mest ut som om en grävling dragit fram över gräsmattan. Men det rättar säkert till sig. Så småningom. Hoppas jag.

På något sätt tycks jag ha tagit på mig ansvaret för gräsmattans väl och ve. Det kändes lite mer hanterligt än att gräva dräneringsgropar. Mitt bidrag till trädgården, typ. Och det är faktiskt ok. Det är rätt vilsamt att gå där med klipparen, fram och tillbaka. Särskilt som klipparen är självgående. Man mejar ner det vildvuxna och ser ett fint barfotafrämjande tomtunderlag växa fram.

20150818_grasmatta

Men. En insikt har nått mig, kära vänner. Eller kanske lite mer som ett budord. Jag tänkte jag skulle dela med mig av det, för det fall ni går i planterartankar: ”Du skall icke plantera träd eller buskar i en gräsmatta utan att ha prövat att klippa sagda gräsmatta först”.

Jamen det är ju rent hopplöst! Nu står det buskar och skit i vägen både här och där. Det stör klipprytmen. Man får väja åt alla möjliga håll för att inte rycka med hasselgrenar och astilbeblad. Och den där kullen med kant som var så fin och trevlig är ett rent h-vete att klippa. Det går ju inte med gräsklipparen. Där måste man gå med trimmern och finputsa som en annan frisör. Suck. Och det värsta störningsmomentet av dem allihop är – pinsamt nog – min alldeles egenuppgrävda 20 % rabatt. Det går ju liksom inte att köra rakt över. Man måste svänga runt med klipparen i jag vet inte hur många 90-graderssvängar för att komma åt allt gräs. Och då missar man ändå några hörn.

Det blir som jag sa tidigare. Den där rabatten kommer att läggas igen. Det har ju ändå inte kommit upp någonting mer än ogräs. 

Rabatt på ogräs

Rabatt på ogräs

Annons
Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.