Vem är du?

Den här tjommen fick jag syn på när jag öppnade sovrumsfönstret i morse. Han satt på fönsterbrädet, med ena foten nästan på väg in över fönsterkarmen. En fot som han väldigt snabbt drog bort när jag kom och störde.

20150822_hoppa1Jag blev först alldeles häpen. Vem var det här? Eller snarare vad? En slags gräshoppa? Eller en vårtbitare modell brun? Och varför är de precis överallt i år, vårtbitarna? Det här börjar ju bli löjligt.

Sen fann jag mig och störtade in efter kameran. Störtade tillbaka in i sovrummet. Och den här vårtbitar-/gräshoppskillen var precis lika förtjust i att vara fotomodell som sina gröna artfränder. Alltså inte alls. Han travade makligt iväg med ett ben i taget (vilket såg ofantligt roligt ut med de stora bakbenen – som styltor ungefär) mot kanten av fönsterbrädet, på väg mot lodrät position jämte husväggen. Men jag överlistade honom. Vi bor ju i markplan. Jag sprang helt enkelt ut och fotade honom från utsidan. Ha! Fast på bild!

Nu ska jag bara lura ut vem han är. 2 cm lång, brun gräshoppa. Tagg i rumpan. Naturhistoriska riksmuseets sajt nästa, alltså.

Och jaha. Det var alltså en grå vårtbitare. Kroppslängd 16-23 mm. Och hona.

Annons
Detta inlägg publicerades i Insekter och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vem är du?

  1. Barbara skriver:

    Överflöd av dessa små hoppare. Får in 1-2 st per dag på 6e våningen. Förstår inte hur och varför de ska in i lägenheten?

    Gilla

  2. Becka skriver:

    Jag tycker att det mer ser ut som en buskvårtbitare.. Definitivt ingen grå vårtbitare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.