Kanske går det bättre den här gången?

Det gick åt pipan förra gången också. Med fågelkransen, alltså. I söndags kunde jag konstatera att den börjat anta halvmåneform. På måndagen var månen ännu mer i avtagande och jag insåg att jag borde knyta om snöret på den för att förhindra att den ramlade ner. Det blev inte av. På tisdagen glömde jag det. På onsdagen kom jag på det och då fanns inte längre någon måne att knyta om, kan man säga.

Så jag gjorde en ny idag. Men nu använde jag ett tips från en av mina följare, nämligen att gjuta in själva snöret i sockerkaksformen. Då fick ju hela kransen snörstöd. Smart.

Så här blev det. Snöre lagt runt om, i kokosfettsmeten. Det hade varit betydligt enklare med ett samarbetsvilligt snöre. Det snöre jag använde var det sista på bollen så det var rätt vågigt, kan man säga. När jag väl fick det på plats runt mittendelen stack det inte upp på rätt ställe vid kanten, och tvärtom. Nådde till sist en kompromiss – halvbra på båda ställena. Hm.20160228_kransbild2

Så här blev den i stelnat tillstånd. Tja. Det kunde gått sämre. Snöret satt ju i alla fall fast.

Men det räckte inte helt och hållet. Jag fick linda snöret ett par varv till runt kakkanten. För säkerhets skull. Och emellan, ut på andra sidan. Till sist var halva kakan inlindad i snöre. Stabilt. Knutet. Nu vore det väl själve f-n om den inte kunde få hänga kvar några dagar, trots idoga hackspettar och koltrastar.

Nu hänger den där i alla fall. På tallstammen.

Inser nu att jag kanske borde gjort några knutar i mitten. Det ser rätt amatörmässigt ut. Men förhoppningsvis innebär det ingen fara för fåglarna. Att någon skulle fastna, menar jag. Jag får hålla koll.

Återstår att se hur lång livslängd den här månen får. Vi börjar i alla fall med en fullmåne. Häpp.

Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.