Att förena sina intressen

Ibland smälter ens hobbyer samman på ett väldigt trivsamt sätt.

Årets första verkligt varma vårdag tillbringades på skjutbanan. Jag njöt av att för första gången i år slippa ha mössa och vantar, slippa försöka få till en bra avfyrning med frusna och valna fingrar och känna sig som en michelingubbe med alla underställ och varma kläder som krävs för att stå ut på en skjutbana utomhus i minusgrader.

Istället stod jag där, ledigt och bekvämt, i varma 10 plusgrader, tittandes mot den blå himlen och de solbelysta spretiga och kala trädgrenarna, med pistolen riktad i viloläge mot måltavlan, avslappnad inför nästa skott. Allt var som det skulle. En härlig dag. Humöret på topp. Lugnet starkt. Jag tog ett djupt andetag, lyfte vapnet högt, andades ut till hälften och sänkte vapnet till riktområdet. Började finrikta och hörde i samma ögonblick den höga fågelsången tränga igenom dagen och in i mitt fokuserade medvetande.

”Grönfink”, tänkte jag, sekunderna innan jag lät skottet gå till ännu en träff i vad som skulle visa sig bli en riktigt lyckad precisionsserie om 48 poäng.

När det var dags för markering hade grönfinken fått sällskap av både blåmesar och talgoxar samt en eller annan ringduva. Fågelsången var stark och välljudande. Fler än jag gladdes uppenbarligen åt den varma vårdagen.

Och jag gladdes särskilt åt att fåglarna vid skjutbanan är så vana vid oväsendet att de inte låter några krutsmällar hindra dem från att sjunga in våren.

Annons
Detta inlägg publicerades i Fåglar, Jakt och skytte och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.