Jag står under bevakning

Jag var ute på framsidan för att vattna några av de i gräsmattan växande planterade växterna som jag tyckte verkade ta sig dåligt. Förmodligen förväntas man vattna dem oftare än en gång i veckan när det är soligt och torrt väder. Jag säger ju att jag inte är särskilt bra på det här.

Nåväl. Jag passade på att inventera slänten mot fågelmatningen och kunde konstatera att skogen sakta återtar sluttningen. Nu växer inte bara liljekonvaljer i gräsmattan utan även ängskovall och andra skogsblommor. Tja, inte mig emot. Och när jag ändå var där uppe tittade jag till fågelmatningen. Tomt i röret.

Det kunde väl ändå inte vara möjligt? Jag fyllde ju på kvällen före! Knappt ett dygn sen! De hade satt i sig nästan 1 kg frö på ett dygn!

Jag gick muttrande nerför slänten igen med min tomma vattenkanna. Gick in och fyllde på kannan i tvättstugan, tog tag i frölådan på samma gång, klev i mina plasttofflor och gick ut igen. Medan jag ställde ner vattenkannan såg jag en rörelse i ögonvrån vid fågelmatnin-gen. Hackspetten hängde där och dinglade i ett av utfodringshålen. I några sekunder. Innan den flög iväg ilsket tjattrande.

Den hade uppenbarligen haft mig under bevakning. Väntat på att jag skulle infinna mig vid matningen. För när jag gör det, brukar det ju innebära mer mat. Logik. Som stämmer. Fast inte denna gång. Vilket uppenbarligen väckte en viss irritation. Ett besök som inte resulterade i mer mat. Dåligt, personalen.

Jag fyllde på. Och muttrade till maken som klivit ut på verandan att de ju äter oss ur huset eftersom det går åt så mycket mer frön nu än på vintern.
– Det har ju varit kallt några nätter nu, svarade han lugnt. Klart de är hungriga. Och de har bona fulla av hungriga ungar.

Förstås. Eller så är de bara bekväma. Fri take away året runt, liksom.

Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.