Det är MINA äpplen!

Grannen har fått upp sin thujahäck längs vår gemensamma baksida. Och vi har fått upp ett verandatak. Det gillar traktens fåglar. Mer skydd. Fler buskar att gömma sig i. Att utgå ifrån när man ger sig ut på födojakt.

Vår fågelmatning har vi fortfarande på en annan sida av huset. Den frekventeras. Ännu mer nu när vi har bättre skydd på tomten. Det är bra. Vad som inte är bra är att födosöket nu inte bara omfattar fågelmatningsplatsen, utan har utsträckt sig till att omfatta även vår veranda. Där vi alltså inte har någon officiell fågelmatning.

Vad vi däremot har är en påse mycket goda äpplen jag fått från en god vän. Mycket goda äpplen. Mina äpplen. De ska förvaras utomhus för att hålla sig. Så jag lät dem ligga i påsen. På trädgårdsbordet. Med påsen uppknuten, för att få ventilation.

Och tydligen har fåglar mycket gott luktsinne. För i förmiddags var trafiken hög på mitt bord. Talgoxar och blåmesar samlades på stolsryggarna runt om bordet. Flög ner och hoppade runt på bordet. Sträckte på sig mot påsen. Turades om att dyka ner i min påse. Med mina äpplen.

Jag vurmar för fåglar. Men inte så till den milda grad att jag låter dem få fri tillgång till min privata frukt. Jag delar gärna med mig, absolut. Men det blir i så fall vid fågelmatningen. Med de äpplen jag väljer ut. Jag avgör. Inte de.

Så nu är påsen oventilerat hopknuten. Fortfarande utomhus, för hållbarhetens skull. Men förhoppningsvis utan näbbmärken i frukten i fortsättningen.

20161023_appelpase

Detta inlägg publicerades i Fåglar, Växter och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.