Mer insnöad än vanligt

När man är en siffernörd till yrket kan man bli betraktad som lite nördig, ja rentav insnöad emellanåt. Idag var jag emellertid mer insnöad än vanligt. Bokstavligt talat. Det var så mycket snö att jag nästan inte fick upp ytterdörren.

SMHI hade visserligen utlovat snöfall igår, men inte med de mängder som sedan föll. 2-3 decimeter hade vi på tomten imorse vid halvsextiden. När jag väl lyckats knuffa upp ytterdörren var det bara att greppa skyffeln och skotta sig en väg framåt, ner från verandan och vidare ut på gräsmattan för att överhuvudtaget kunna ta mig upp till fågelmatningen. För det var naturligtvis prio 1 – fågelfrukost. Efter den här kalla, blåsiga och snöiga natten behövdes näring. Fast först fick jag förstås gräva fram alla behållare under all snö. På alla sidor. Det var riktigt fascinerande – det hade verkligen snöat horisontellt, och från alla håll. Fröbehållaren var helt begravd där den hängde på stolpen. Jag fick dessutom trampa runt och skotta själva marken vid matningen. De äppelbitar jag kastade ut försvann nämligen spårlöst ner i det vita täcket. Vilket ju kunde bli en onödig utmaning för hungriga trastar och rådjur, tänkte jag.

När så utfodringen var klar, jag var stelfrusen och stövlarna var fulla med snö tog jag mig tillbaka till huset, gjorde ett kort uppehåll för att ta på mössa och vantar för att minimera stelfrusenheten och tog sedan itu med resten av snöröjningen. Det vill säga skotta mig fram längs trädgårdsgången ut till trottoaren för att överhuvudtaget kunna ta mig till arbetet. Och i farten snöröjde jag uppfarten så att maken skulle kunna få ut bilen. Framåt halv sju var jag klar och återvände in för att stampa av mig några liter snö och göra mig presentabel för arbetet. Ungefär samtidigt som maken vaknat till liv och yrvaket såg ut genom fönstret på det vita landskapet.

– Det är ju fint med snön ändå, sa han. Synd bara att den inte kom redan förra veckan, så vi hade kunnat få en vit jul och nyår.

Själv var precis så här efter skottningen en smula less på snö, i alla fall i strumporna, men visst hade han rätt. Det är fint med snön. Och bättre sent än aldrig. Regn i januari blir ju ingen glad av. Även om man slipper skotta.

Ymnigt snöfall Foto: Stefan Nero http://stefansnaturfotoblogg.blogspot.se/

Ymnigt snöfall
Foto: Stefan Nero
http://stefansnaturfotoblogg.blogspot.se/

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Vatten och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.