Varde ljus

Igår kom ljuset tillbaka till våra kvarter. Och då menar jag inte dagsljuset, som dessa soliga och med vår i luften välkomna februaridagar börjat bjuda på.

Jag menar gatubelysningen.

I söndags slocknade alla gatlyktor i hela nybyggnadsområdet av okänd anledning. Det blev tvärmörkt. Och då menar jag verkligen tvärmörkt. Det är svårt att föreställa sig hur mörkt det blir om man, som jag, är stadsbo och inte har upplevt något liknande. Det gick inte att se någonting utanför fönstren alls. Totalt svart. Det enda man såg var sin egen spegelbild. Men så drog vi i likhet med andra nybyggare igång våra blygsamma fasadbelysningar, elräkningen till trots och av rena överlevnadsskäl – försök själva hitta soptunnan i kolmörker. Och med fasadbelysningarna tända uppstod små enskilda ljusfyrar i mörkret man någorlunda kunde navigera efter.

Tre dygn tog det. Tre dygn i mörker där man knappt såg vanten framför sig och behövde ficklampa för att hitta hem den sista biten. Men nu är det som sagt i ordning igen. Ljuset är tillbaka. Varde ljus och allt det där. Tack gatukontoret. Men gör gärna inte om det.

Dessutom blev det mycket lättare att fylla på fågelmat. Det underlättar om man ser behållarna. Pannlampa står numera på inköpslistan.

Gatubelysning som fungerar igen. Foto: www.lillaedet.se

Gatubelysning som fungerar igen.
Foto: http://www.lillaedet.se

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.