Små mirakel

Ibland fascineras man av de små miraklen i vardagen. Vårt kopieringsrum är tydligen ett trivsamt tillhåll för orkidéer. Vi har ett gäng stående där som trivs så bra att de blommar i stort sett året om. Till förnöjelse för oss som tillbringar mången väntans stund vid skrivaren för att fortsätta fylla det papperslösa kontorssamhället med mer papper. Man lyfter blicken en stund, beskådar de vackra botaniska små liven och njuter av en stunds skönhet i tillvaron medan skrivaren mullrar färdigt.

Titta bara på dem, blommorna. Så detaljerade. Konstfärdiga kronblad, med tungor, färger och små spetsiga flärpar som blir rätt varenda gång, i varenda enskild blomma. Utan avvikelser. Blomning efter blomning. Det är verkligen helt fantastiskt. Naturens under, i sanning.

Någon vidare botaniker är jag inte. De stackars orkidéer jag haft hemma har relativt omgående fått gå till de sälla jaktmarkerna. Växtskötsel är liksom inte riktigt min grej. Därför njuter jag desto mera när jag stöter på växter som mår bra. Som de här. Som det inte finns någon risk att jag kommer råka ha ihjäl.

Och snart kommer vårblommorna.

Annons
Detta inlägg publicerades i Växter och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.