Återuppstånden från de försummade

Den är återuppstånden från de försummades skara. Min 20 % rabatt, om ni kommer ihåg. Det blev ju inte så mycket med den. Då. Men idag fick den nytt liv. Gammalt gräs rensades bort, jorden luckrades upp och ersattes bitvis med ny. Klöver och annat ogräs som rotat sig fick stå kvar, förutsatt att de genererar blommor som humlor gillar. Men på övriga platser växer numera 6 smultronplantor och en rad med gurkörtsfrön.

Plantering brukar inte vara min starka sida. Det mesta brukar inte överleva. Men jag måste ju i alla fall försöka. Smultronen hoppas jag på, både för egen del och som humleblommor. Om det nu inte fortsätter att vara nattfrost. Då kan det bli dystert på smultronfronten. Frusna plantor genererar inte så många bär.

Men på fröpåsen med gurkört stod att man kunde så på friland från maj, så jag tog ett djärvt beslut. Om inte annat tar det väl bara lite längre tid innan de gror. Och ja, gurkörten är enbart till för humlorna. Men det blir vackra blå blommor.

De kommer även pryda min veranda eftersom jag satte ett gäng frön i en kruka också. Under tak och lite mer frostskyddat. Utifall att.

Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.