Regn, regn, regn

Regn, regn, regn. Jag såg inte ens regnmätaren i morse för allt regnande. Men det är ju bra. Marken är törstig. Den behöver vatten. Min ogräsmatta också. Mina skor har dock inte riktigt samma behov, kände jag när jag gick till bussen i hällregnet. Men det är bara att tugga i sig. Vattnet behövs. Och jag hade extra torra strumpor i ryggsäcken. De var i alla fall torra när jag gick hemifrån. Tyvärr är ryggsäcken av icke vattenavvisande tyg, visade det sig, så reservstrumporna var inte till mycket nytta när jag väl kom fram. Jahapp.

De myckna regnmängderna lockar fram allehanda blötdjur på trottoarerna. Särskilt daggmaskar. De måste upp till ytan eftersom regnet tränger ner i deras gångar och dränker dem. Fukt är bra för daggmaskar, men inte vatten. De går på samma linje som mina skor, kan man säga.

Men den här gången höll jag mig i skinnet och avstod från räddningsinsatser. Man ska inte lägga sig i. Maskarna fick kräla sig fram bäst de kunde. De som överlevde bil- och cykeldäcken och inte föll offer för människofötter skulle koltrastarna få ta hand om. Äntligen mat till hungriga fåglar. Så jag blundade och klafsade vidare mot bussen, kryssande mellan maskarna.

Men den lilla trädgårdssnäckan kunde jag inte gå förbi. Den hade just lyckats forcera bilvägen utan att bli överkörd. Tyvärr valde den att korsa trottoaren just vid busshållplatsen. Där mängder av oss pendlare skulle trampa runt hela morgonen. Chanserna till överlevnad var alltså nästan lägre här än på bilvägen. Så jag böjde mig ner, lyfte upp den lilla snäckan och förpassade den tvärs över trottoaren och i säkerhet invid gräsmattan på andra sidan. Och fick samtidigt ett fett regnsjok rakt i korsryggen genom glipan mellan regnjackan och byxorna. Iiii!

Där har man för att man envisas med att hjälpa till. Men jag tror att snäckan var tacksam.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Snäckor och sniglar, Vatten och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Regn, regn, regn

  1. Anki skriver:

    Klart man hjälper till när man kan … du hjälpte en snäcka och jag en bålgeting 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Meggie skriver:

    Så himla fint och omtänksamt gjort! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.