Åter vid tangenterna

Så. Nu är jag åter vid tangenterna, efter en veckas semester från allt, inklusive bloggande.

Vi har tillbringat sju dagar på Mallorca, i 28-gradig värme med sol från en – mestadels – blå himmel, med enstaka moln. Värme, glittrande hav, solsken och avkoppling. Och från det landade vi idag i ett Sverige dränkt i regn med en temperatur på 7 grader. Vilken kontrast. Det hjälps inte att man är mentalt förberedd, det blir ändå en kontrast. Satan vad KALLT!

Och väl hemkommen fick jag raskt skaka liv i krukväxterna inomhus som försmäktat utan tillsyn. Lite vatten löste problemet. Krukväxterna på verandan var dock bortom räddning. Där var inte problemet för lite vatten. Tvärtom tycktes det ha regnat ganska rikligt den här veckan, att döma av regnmätaren som nästintill svämmat över. Nej. Istället var det de gamla vanliga förövarna. Rådjuren. De passade under vår frånvaro på att rensa rent fullständigt. Min chrysantemum, som blommade vackert mörklila innan vi åkte, var nu enbart grön med några förtorkade små knoppar. Den stora pelargonen, som visserligen sjöng på sista versen men fortfarande blommat piggt, var nu bara några spretiga stjälkar. Blommor, blad, allt var borta. Jösses.

Hur som helst. Nu är vi hemma. Huset står kvar, ängen har vissnat, gräset har vuxit. Vi ska landa mentalt, sortera bland minnesbilderna och kamerabilderna. Sedan kommer säkert något eller några inlägg med det intressanta att rapportera från resan.

Så hav tröst.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åter vid tangenterna

  1. Anki skriver:

    Välkomna hem igen!
    Ja, det är lite skillnad både på antal soltimmar, regnmängd och temperatur … tur människan är ett anpassningsbart släkte 🙂
    Ser fram emot spännande inlägg och bilder från resan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.