Vissa har redan vårkänslor

– Men nu är du väl ändå alldeles förfärligt tidig, lille vän! sa jag till den lilla talgoxen medan jag bände ut det halvfrusna cykellåset för att kedja fast cykeln vid tågstationens cykelställ.

Den satt där, på andra sidan vägen, i ett vinterkalt träd, och sjöng drill efter drill. Si-si-ty! Si-si-ty! Ett väldigt trevligt ljud. Ett fint inslag i den kylslagna morgonen, med lite frost på marken och en sol som just började nå över trädtopparna. Kallt, friskt och soligt. Lite vårkänsla över det hela, faktiskt.

Och det var väl det som talgoxen kände, kantänka. Lite vårkänslor. Och det var, som jag skrev, ett väldigt trevligt ljud. Men samtidigt sorgset eftersom det just nu känns som oändligt långt till våren. Vi skriver faktiskt bara mitten av november i kalendern än så länge. Först ska vi igenom julträsket, sedan januarislasket, februarikylan och marsgeggan. Sen kan vi börja tala vår.

Men vaffan. Inte ska man deppa. Det tyckte inte den andra talgoxen heller, som efter en stund, från ett annat träd, stämde in i morgonsången. Det var fler pendlare än jag som stannade och lyssnade. Hopp om vår. Ändå.

 

Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vissa har redan vårkänslor

  1. Roffe skriver:

    Inte klaga när novemberdagarna är som de varit den här veckan, och visst talgoxarna börjar drilla sin vårdrill i solskenet. Visst långt till den riktiga våren men det gäller att ta vara på allt det vackra nu. Snart vänder det.

    Gillad av 1 person

  2. Anki skriver:

    Visst är det lite tidigt för vårdrillar, men ändå en härlig påminnelse om att det kommer en ny vår 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.