Enrummare med centralt läge

Den här bostaden gick jag förbi i Kronobergsparken häromdagen vid min lunchpromenad. Ett gigantiskt bo, säkert nästan en halvmeter i diameter, av grenar, uppe i ett gammalt äppelträd. ”Måste vara en väldigt stor eller en väldigt tålmodig fågel som byggt ihop det där stora boet”, tänkte jag medan jag passerade under.

Och bäst jag gjorde det kom faktiskt bostadsägaren själv farande. Kom hoppande söderifrån, mellan grenarna i de övriga träden, i en väldig fart. Nådde boträdet. Stannade till på en gren precis utanför boet. Plirade misstänksamt mot mig. Och eftersom jag också stannade till, i min häpenhet över bostadsägaren ifråga, och därmed tydligen befann mig alltför farligt nära, beslöt bostadsägaren sig för att raskt söka skydd. I sin bostad. Schwish så dök denne in i boet, genom en halvt dold ingång nere till vänster, och var borta.

Jag stod kvar och gapade. Så coolt! Undrade så smått om bostadsägaren skulle dyka upp igen. Jag stod kvar. Men icke. Tystnaden hade lägrat sig, allt var stilla. Inte ett livstecken syntes från boet.

Så jag travade vidare. Svängde runt gångvägen som bildade ett U kring gräsmattan där boträdet stod. Närmade mig snart boet igen, nu från andra sidan. Tittade. Fortfarande inga livstecken. Jag stannade till. Men nej. Jag skulle visst inte få se bostadsägaren mer idag.

Det är klart. Trött och sliten efter alla helger, mycket att stå i, risigt väder. Och med en så schysst bostad, centralt i Stockholm. Klart ekorren ville hålla sig hemma då.

Detta inlägg publicerades i Ekorrar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Enrummare med centralt läge

  1. Anki skriver:

    Ekorrarna är duktiga på att hitta lämpliga bostäder … vi hade en som flyttade in i en fågelholk och när det var kallt ute satt den en tuva med gräs (eller om det var mossa) i hålet …då blev det varmt och skönt 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.