Därhelst mat kan finnas

När det är snö och kallt får en hungrig koltrast leta mat därhelst den kan tänkas finnas.

Den här koltrasthannen gjorde mig sällskap vid återvinningsstationen i lördags. Först uppflugen på staketet som omgav stationen, stjärten i givakt, noga vaktande sitt revir och nyfunna matförråd.

Medan jag hivade in gamla mjölkkartonger och annat skräp i containern bredvid, flög han ned från staketet utom synhåll bakom containern. Jag närmade mig försiktigt, kikade runt hörnet och såg att han funnit något särdeles gott på marken som trillat ut ur någon av de många soppåsarna. Gamla äppelrester kanske. Eller torkad ost. Eller någon annan – ja, sopa, i brist på bättre ord.

Koltrasten verkade nöjd. Nog så gott att fåglarna hittar käk på egen hand på vintern. Men visst är det väl ändå lite märkligt att hitta matrester på en återvinningsstation? Dit är det tanken att man ska ta med sig papper, kartong, glas, plast och metall. Inte hushållssopor i form av matrester. Det känns inte så hygieniskt.

En gång såg jag faktiskt ett gammalt badkar vid återvinningsstationen. Märkligt hur vissa människor lyckas tänja på gränserna för vad som faktiskt kan passera som förpackningsåtervinning.

Annons
Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Därhelst mat kan finnas

 1. Meggie skriver:

  Det är inte ofta jag blir upprörd över saker och ting, men när det händer är det oftast just när jag kommer till återvinningsstationen och behållarna är fulla och folk tycker att det är helt ok att då bara ställa sina påsar på backen. Då händer det att f*n flyger i mig och jag förvandlas till en soppolis som bara väntar på att få gå till attack och läxa upp den som försöker att lämna sina mjölkpaket och plastbunkar på marken invid containrarna. Jag har dock aldrig sett något badkar men väl ett handfat för att inte tala om kastruller, grillar, täcken och annat som inte går att trycka in i de små öppningarna. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Gun Malmqvist skriver:

  Det är ynkligt hur folk bär sig åt. Här hos oss finns ett STORT sophus, men ändå hamnar stora
  icke sorterbara prylar stående utanför .🧐

  Gillad av 1 person

 3. Anki skriver:

  Man slutar aldrig att förvånas över vad man kan hitta på en återvinningsplats! Bra för fåglar och råttor förstås, men äckligt att folk är så jädrans lata!

  Gillad av 1 person

 4. Eva skriver:

  Håller med i högsta grad. Man upphör aldrig att förvåna sig över hur somliga kan bete sig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.