Getingsäsongen är här

Jaha. Knappt har våren knackat på dörren förrän getingsäsongen börjat.

Åtminstone i mitt kök.

Den här gynnaren hittade jag på väggen ovanför diskstället när jag skulle börja förbereda middagen igår. Yrvaken, putsande sig, görande sig redo för en ny säsong. Gud allena vet var den kom ifrån. Såvida den inte följt med påskliljorna jag köpte hem till köksbordet i lördags. Och nej, det var ingen blomfluga. Jag studerade den noga. En geting. Utan tvekan.

Hur som helst. Den kunde inte bo kvar. Eftersom jag inte ville ha ihjäl den. Inomhusklimatet är nämligen alldeles för torrt för insekter, de behöver vistas utomhus. Problemet var bara att utomhus var snö, 2 plusgrader och ingen vidare tillgång till käk. Men det var det minst dåliga alternativet. Med lite tur skulle den kanske hitta något skrymsle att krypa in i och somna om. Kanske inte så sannolikt. Men jag klamrar mig fast vid hoppet.

Maken fick förpassa den utomhus. Och han släppte den på altanen. Där är det i alla fall tak. Och gott om skrymslen.

Detta inlägg publicerades i Insekter och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Getingsäsongen är här

  1. Anki skriver:

    Stackars liten … hoppas den hittade en annan plats att somna om på i väntan på vårvärmen 🙂

    Gillad av 1 person

    • Gunilla skriver:

      Ja, verkligen. Nu i efterhand inser jag att den kan ha följt med en jordsäck in från förrådet, som jag la i garaget så den skulle tina till påsk då jag ska planera om blommor. Så från ett utkylt förråd, till ett halvkallt garage, till ett varmt kök, tillbaka till frysgrader… snacka om omställlning….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.