Timeshare-katten

– Skulle inte du gå och duscha? frågade maken.
– Jo, svarade jag.
– Så varför sitter du där i soffan med Gunnar i knät?
– Han behövde kärlek.
– Jaha ja. Ja det brukar han ju aldrig få i det här hushållet.
– Haha. Rolig du är. Jodå. Men jag passar på. Jag tankar lite kattnärvaro. Det är inte så säkert att vi får ha honom här länge till. Nu är det kallt och snö ute, så chansen är rätt stor att han håller sig hemma hos sig ett bra tag framöver. Han gillar ju inte snö och kyla.
– Nä, han gör ju inte det.
– …
– …


– Jag kom att tänka på en sak, sa maken en stund senare. Gunnar är ju lite som en timeshare-katt.
– Haha! Ja det kan du ha rätt i.
– Man har liksom en del i honom, och får ha honom vissa tider. Precis som i en timeshare-anläggning, där man får nyttja vissa veckor man betalt för i en viss lägenhet.
– Vi är flera som delar på honom, helt enkelt.
– Precis.

Ja, precis just så är det. Det är ju inte bara oss som Gunnar kommer till. Det finns ju många grannar att välja på. Vilken granne man än talar med i kvarteret så nog har Gunnar varit där och hälsat på. Han brukar dyka upp i hallen eller köket hemma hos folk och kräva lite kärlek, klapp, kel, kanske lite mat. Ibland stannar han kvar, ibland strövar han vidare. Oavsett så vet alla precis vem Gunnar är. Och eftersom han är snäll och anspråkslös, inte kissar ner folks stolsdynor eller gräver i deras rabatter (med vissa undantag när nöden är som störst och lämplig sandlåda saknas) får han hållas för det mesta.

Just nu verkar det dock som om vi har fått samtliga timeshareandelar. För samma grannar uttrycker också emellanåt en viss saknad över att ”det var länge sen Gunnar hälsade på”. Det är ju inte så konstigt. Det blir liksom ingen tid över till andra eftersom han hänger hos oss var och varannan dag. Det är knappt han är hemma i sitt eget hem.

Då kan jag känna ett sting av dåligt samvete. Inte minst gentemot Gunnars husse. Det känns som om vi lagt beslag på honom. Fast riktigt så är det ju inte. Det är ju Gunnar som väljer själv. Och en katt som bestämt sig kan vara svår att övertyga om något annat.

Men vi försöker balansera timeshare-andelarna – genom att med jämna mellanrum bära hem honom till huvudägaren i anläggningen. Husse, alltså.

Annons
Detta inlägg publicerades i Katter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Timeshare-katten

 1. Gun Malmqvist skriver:

  Som vanligt (: underhållning !!!

  Gillad av 1 person

 2. Härligt med en katt som gör som han vill. GUNNAR is the King.

  Gillad av 1 person

 3. Anki skriver:

  Haha … jag tror Gunnar sagt upp timesharekontrakten med alla utom med er! Härliga Gunnar! Han har helt enkelt bestämt var han vill bo … och det blir inte lätt att ändra på!
  😁🐈

  Gillad av 1 person

 4. Roffe skriver:

  Grattis till Gunnar som har valt er, ta det som en vinst.

  Gillad av 1 person

 5. Eva skriver:

  Jag älskar att läsa dina inlägg om era konversationer om denna katt! Jag känner dock lite för hans riktiga husse, men vad gör man…

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Tack Eva! Ja inlägg om Gunnar verkar vara det populäraste på den här bloggen numera…
   Jag kan hälsa från Gunnars husse att han tar det med ro och glädje. Han är bara glad att Gunnar har hittat ett alternativhem när han själv är borta så mycket. Husse är mer bekymrad för om vi tycker det är jobbigt att ha Gunnar hos oss så ofta, men på den punkten kunde vi förstås lugna honom. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.