Vinterfågelbingo

För oss fågelnördar har nedräkningen börjat. Helgen 25-28 januari är det dags. Då sker årets räkning av Vinterfåglar inpå knuten.

Jag gör mitt bästa för att påverka statistiken vid min egen fågelmatning i så positiv riktning som möjligt. Det vill säga att jag utfodrar med så många godsaker jag kan komma på till fåglarna, varje dag, för att hålla dem kvar vid matningen när det är dags för räkning. Tack vare ett stort lager av sommaräpplen, billiga Black Friday-solrosfrön och Coops lågprisrussin har jag lurat till mig samtliga traktens koltrastar. De har sällskap av ett blandat antal av talgoxar, blåmesar och nötväckor, men framför allt av vinterns nykomlingar gråsiskorna som jag räknat hem hela 30 st av vid ett och samma tillfälle.

Att försöka räkna hem 30 fåglar som är i ständig rörelse är en smula svettigt.  Men nu har jag en god uppfattning om antalet för det fall de nu råkar dyka upp sista helgen i januari och bidra till statistiken.

Om man har tråkigt i väntan på Den Stora Helgen, eller om man hellre vill titta på fågelbilder istället för att räkna, kan jag rekommendera Natursidans Vinterfågelbingo. Sätt ett kryss för varje art du ser vid din vinterfågelmatning och se om du kan fylla en rad eller kanske till och med hela brickan.

Jag testade lite snabbt i söndags. Bingo direkt. Detta bådar gott.

Annons
Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vinterfågelbingo

  1. Härligt, jag kan få in alla utom Kaja

    Gillad av 1 person

  2. Meggie skriver:

    Vi var hos vänner uppe i Roslagen härom helgen för att Roffe skulle hjälpa dem med alla stormfällda träd på tomten. Själv satt jag inne bakom rutan och tjuvtränade inför räkningshelgen (som också kommer att ske vid deras matning), och det började på topp med 6 stjärtmesar. Håller tummarna för att de är kvar nästa helg. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.