Man blir som glad

Igår var jag ute och blåste panflöjt.

Eller snarare gick jag en vårpromenad med kryckorna. Eftersom det blåste så mycket uppstod vissa ljudeffekter när blåsten ven genom hålen för kryckans höjdinställning. Lite som såna där vindspel man kan höra i trädgårdar ibland, men utan skramlet. Inte helt oävet, faktiskt, det var ett trivsamt ackompanjemang.

Där gick jag i vårsolen, med mina visslande kryckor, njöt av värmen och det faktum att jag nu kan gå nästan normalt utan att halta. Det går ju framåt.

Framåt går det även med rabatten, upptäckte jag. Krokusarna har kämpat sig upp genom både gammal snö och lövsörja och slagit ut. Vårblommorna har alltså gjort entré nedanför mitt köksfönster. De är tätt följda av scillan, som dock bara stuckit upp näsan än så länge. Jag har också för mig att jag grävde ner några vissna pärlhyacinter från vårplanteringen tidigt i höstas. Jag undrar var. Hoppas de kommer upp så jag får svar på frågan. Och nya blommor i rabatten.

En bit bort, i det mer ogräsbetonade hörnet (även om det mesta på vår tomt i och för sig kvalar in i den kategorin) såg jag den första tussilagon för i år. Hurra!

Tja de har säkert kommit upp på fler ställen, men mitt rörelseområde är ju en smula begränsat till det närmaste kvarteret. Och det var bara hos mig det fanns tussilago. Än så länge.

Man blir som glad när man får strosa där i vårsolen, glädjas åt vårblommorna och vinden i håret. Och åt att snart kunna gå igen. Tänk. Det kommer bli bra det här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Man blir som glad

 1. Vad skönt att du kan börja promenera utomhus, det gäller bara att kämpa på, den korta tiden du var sittande började musklerna genast lägga sig på latsidan. Nu måste du träna upp dem på nytt. Lycka till.

  Gillad av 1 person

 2. Meggie skriver:

  Härlig att du är på gång igen – och till musik! 🙂 Tillbaka på jobbet än? Osäker på hur lång tid läkningen tar av benbrott, vet bara att den är längre än vid armbrott, sen beror det naturligtvis på hur komplicerat brottet i sig är. Hoppas att allt går enligt planen i alla fall. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Jajemensan, nu nöter jag asfalt runt villaområdet igen! Igår blev det en tur till nya pendeltågsstationen Vega inför öppningen imorgon. 27 min enkel väg med kryckor. Men det går framåt, bokstavligt talat! Började jobba 18/3 faktiskt, men det kommer ta ett tag till innan jag är kryckfri. Du har rätt i att det verkar ta längre tid. Det går enligt plan, även om jag vissa dagar känner varenda skruv i benet…. ;D

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.