En Gunnar-vecka

– Ja just ja, ropade Gunnars husse till mig från förarsätet på sin bil. Jag åker bort en vecka på tjänsteresa nu på torsdag så jag tänkte på det här med Gunnar.
Jag vände mig om från brevlådan jag just varit i färd med att tömma och svarade både torrt och skrattlystet:
– Tja, om du är borta lär han väl dyka upp hos oss, oavsett vad vi planerar.
– Haha, ja det är nog sant. Men mellangrabben flyttar hem tillfälligt och kommer vara i huset utom när han jobbar. Så det finns tillsyn.
– Bra att veta. Men jag tror som sagt att Gunnar gör som han vill i alla fall.

Detta var för en vecka sen, ungefär. Och husse hann inte mer än åka iväg i torsdags förrän Gunnar började dyka upp på daglig basis hos oss igen, efter en tids sporadisk frånvaro. Han dök upp oavsett om mellangrabben var hemma eller inte. Som sagt. Gunnar gör som han vill. Skillnaden nu mot i julas, när husse senast var borta en längre period, är att Gunnar inte stannar inne hos oss utan bara dyker upp för att få käk och en stunds sällskap. Sen ger han sig iväg igen. För nu är det ju vår och varmt. Det finns revir att bevaka. Insekter att jaga. Hundar att bråka med. Kan ju inte sitta inne då.

Så vi finner oss i vår roll som bed-and-breakfast/-lunch/-dinner-personal och låter honom komma och gå som han vill. Precis som vanligt alltså.

Och underrättar ansvarige mellangrabb istället för husse via sms om Gunnars status. Precis som vanligt alltså.

M = Mellangrabb
J = Jag

Lördag 27 april kl 14.31
M: Hej Gunilla, vi var i huset igår kväll och Gunnar hängde med oss hela kvällen. Ska vara där ikväll också så får vi se var Gunnar väljer att vara. 🙂
J: Hej! Jo vi såg att det lyste. Gunnar åt frukost och middag hos oss igår och stannade till ca 19.30 innan han gick hemåt. Idag har han inte varit hos oss alls. Är ni hemma ikväll lär han hänga med er. Till oss kommer han bara när den ordinarie personalen saknas eller om han inte är nöjd med maten hemmavid. 🙂

Kl 18.52
J: Status Gunnar: Han kom lallande från er uppfart när han såg att vi kom hem vid 18. Hade oss väl under bevakning. Käkade lite, gick ut, kom in igen 30 min senare, åt upp resten och sover nu i makens säng. Gissar att han går hemåt igen inom två timmar om han följer mönstret.

Kl 20.32
J: Japp nu har han gått. 🙂
M: Bra med uppdatering! Jag är hemma om ca 2 timmar så bli inte förvånad om han kommer tillbaka. 🙂
J: Ok! 🙂

Nu gjorde han inte det. Kom tillbaka alltså. Inte i lördags kväll i alla fall. Och igår söndag ville han bara ha frukost och lyste sen med sin frånvaro. Vi får väl se vad som händer ikväll måndag. För som sagt. Gunnar gör som han vill. Bara att finna sig i.

Annons
Detta inlägg publicerades i Katter och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En Gunnar-vecka

 1. Anki skriver:

  Haha … ja du Gunilla – katter är som de är och gör som de vill. I alla fall om de har möjlighet att välja 🙂
  Sixten är mer ute än inne den här tiden … kommer in och kollar matskålen, kelar lite och går ut igen – misstänker att han planerar lite för sin årliga långpromenad …
  Ha en fin Valborg!

  Gillad av 1 person

 2. Eva skriver:

  Han har det bra Gunnar! Trevlig Valborg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.