Sanitär förvirring

Jag har ställt i ordning ännu en pallkrage. En lång, låg en, på framsidan invid den andra som är full med ringblommor. Med fin, mullrik planteringsjord, uppblandad med lite rustikare trädgårdsjord/dressjord för att inte vara alltför näringsrik. För jag ska plantera ängsblommor däri. Och de vill ha mager jord.

Plantorna står redan färdiga i sina påsar och inväntar plantering: akleja, backtimjan, midsommarblomster, lungört, luktviol, kärleksört, kungsmynta och axveronika. De ska få sällskap av stäppsalvia och kantnepeta också. Planen är att ha en stor, fin, blommande kvadratmeter med humle- och fjärilsvänliga blålila växter som blommar hela våren och sommaren nästa år.

Som sagt. Pallkragen står där, i ordning. Väntar bara på plantorna. Har inte riktigt hunnit med att få dem i jorden. Tiden har inte räckt till, och dessutom har det varit ett par frostmorgnar med kyla som förhindrat trädgårdsarbete. Men nu i helgen ska plantorna ner har jag tänkt.

Det är bara det att någon har hunnit före.

Inte med att plantera. Nej. Men med att använda pallkragen som toalett.

Igår när jag kom hem från jobbet såg jag omisskännliga avtryck från kattassar i lådan, liksom ett större nedtryckt parti i ena hörnet. Min tolkning: en katt som trampat runt i lådan för att hitta ett bra ställe att göra sina behov på. Och lyckats i sitt uppsåt.

 

Tja. Jag får väl skylla mig själv. Hur skulle det annars tolkas liksom? En stor, fin, lång låda med massor av krafsvänlig jord och inget annat. Klart det är en sandlåda för katter. Vad skulle det annars vara?

Gunnar är den primärt misstänkte. Men han har inte erkänt, trots att jag ställt honom mot väggen i ett tufft korsförhör. Han gäspade bara och gick ut igen. Jag måste jobba på mina förhörsmetoder.

Men egentligen är det ju inte så farligt. Oavsett vad jag kommer att hitta i toaletthörnet när jag börjar gräva.

Det är väl bara att betrakta som lite extra gödning, tänker jag.

Detta inlägg publicerades i Katter, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sanitär förvirring

 1. Det blir något att se fram emot.

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Det kommer säkert att bli fantastiskt!, men du får plantera tätt så inte Gunnar får plats 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Eva skriver:

  Har du köpt de plantorna eller drivit upp dem från frö? Det kommer ju att kunna bli jättefint. Rena paradiset för humlor, bin och fjärilar. Vi har också katter som utnyttjar våra planteringar som toalett. Jag måste dock medge att de sköter det ganska snyggt. Gunnar gör som han vill vilka förhörsmetoder han än utsätts för. Han är kung!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.