Dags för jul – men utan Gunnar

Nu drar det ihop sig till jul, hörni. 20 december idag, fyra dagar till julafton.

I år firar vi inte hemma. I år ska vi till Bollnäs för att fira en stor släktjul med makens släkt. Så i år är julstöket på hemmaplan ett minimum. Det är mer packning, städning och soptömning som ska hinnas med. Vi åker redan på söndag.

Men – den stora frågan, som jag fått jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna, av både släkt, vänner och arbetskamrater. Den stora frågan som engagerar så många och som skapar så mycken oro:

Hur ska det gå med Gunnar?

Ja, hur ska det gå med Gunnar när vi åker bort? Det har vi också oroat oss för. Denna katt som inte är vår men som ändå på något mystiskt sätt tagit över våra liv. Förra julen hängde han hos oss hela julen då husse med söner var bortrest och kattvakten som vanligt inte dög. Hur ska det gå nu när vi inte är hemma?

Men jag kan lugna er på den punkten. Jag har fått beskedet att i år åker husse inte bort. Husse kommer att vara hemma, och således har Gunnar ett uppvärmt, trivsamt hus med personal hela julen, även om vi är borta. Problemet löst och alla kan andas ut.

Om sen Gunnar är nöjd med den lösningen återstår att se.

På sistone har han nämligen hängt en hel del hos oss. Kommer för frukost vid ca 06.30 , går några timmar senare när maken åker till jobbet, väntar på altanen när vi kommer hem igen framåt 17.30, stannar på middag, går hem vid 22-tiden. Och återkommer nästa morgon.

För det mesta hinner jag skriva en lapp så att maken (som går upp lite senare än mig) ska vara medveten om att det finns en Gunnar i huset som sen ska släppas ut, men det är inte alltid jag hinner. Härom morgonen ramlade Gunnar bokstavligen in genom dörren när jag öppnade för att gå till jobbet, varpå jag bara hann med att kasta fram frukost till honom innan jag var tvungen att rusa (läs snabbstappla) till tåget. Gunnar var nöjd, men maken blev en smula överraskad när han en stund senare i sömnen vände sig om på sin huvudkudde och körde in händerna i en massa päls och fötter som han inte väntat sig hitta där. En stunds förvirring uppstod innan ett massivt spinnande utbröt och maken förstod vem pälshögen var.

Vi försöker ordna till hemvistförvirringen i god tid innan vi åker, i samråd med Gunnars husse. Nyligen hade vi den här sms-växlingen.

G = Gunnars husse
J = Jag

Onsdag 18 december kl 21:47
G: Om det dyker upp en gul katt, släpp inte in honom. Han ska vara hemma till kl 23 senast har vi sagt. 😀
J: Hahaha! Ok! 🙂

Torsdag 19 december kl 07:17
J: Han dök inte upp igår kväll. Men imorse satt han där vid halv sju, svältdöden tydligen nära förestående. Han fick frukost och maken petar ut honom sen när han åker.
G: Haha, han var här i natt men ville ha bättre mat än den som serverades vid kl 5, var missnöjd och gick. Till er då. 🙂
J: Jaha, ja det förklarar ju saken…. 🙂

Så ja, vi får se hur det går under vår frånvaro. Gunnars tillvaro hos oss får väl anses som väl etablerad vid det här laget. Numera står han rentav med på julkorten vi får från vänner. Ja jösses.

Så med ett julkort på denna envisa men trevliga katt som myser i vårt julfönster önskar jag er alla en god jul och ett gott nytt år!

Detta inlägg publicerades i Katter och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Dags för jul – men utan Gunnar

 1. God jul och Gott nytt år alla tre. Det kommer bli en lite jobbig jul för Gunnar.

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Underbart Gunilla! Önskar er en riktigt God Jul! Gunnar kommer säkert att ha det bra med sin husse … lite motsträvigt kanske, men OK ändå! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Roffe skriver:

  God jul till er alla tre och med en önskan om att gott 2020.

  Gillad av 1 person

 4. Meggie skriver:

  Kör försiktigt, krama om stugan och ha en himla härlig hälsingejul. 🙂
  Kram och God Jul & Gott Nytt År till er alla tre!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.