God jul och mussäkring

Det förra inlägget om musförödelsen i vår stuga lät nog en smula dystert, att döma av de kommentarer jag fick. Visst var det trist, men sånt är livet. Vi deppade inte ihop för det. Och det kunde varit mycket värre. En arbetskollega upplyste om ett nyhetsinslag nyligen där ett par i Värmland fått hela stugan uppäten – madrasser, soffdynor, möbler, allt. Över 250 möss myllrade runt på golvet när paret kom in för ett par dagars semester i sin stuga. Det verkar vara ett sånt år i år – musinvasionsår.

Vi kom ändå ganska lindrigt undan. Och nu begriper jag bättre varför de förra ägarna inte hade några papperskassar stående på golvet i städskrubben och varför de förvarade stearinljus och strykjärn i skafferiet snarare än mat.

Hur som helst, stugan är tätad med både stålull i skafferiet och ny väggpanel i städskrubben. Övriga håligheter har jag tryckt in färskt enris i. Det ska tydligen avskräcka med både doft och stickighet. Att det sticks kan jag intyga. Det var många svordomar och röda fingertoppar innan jobbet var klart.

Det slog mig att med enriset på plats blev det ganska mycket julstämning över köket. En smula trivsamt, faktiskt.

God jul och mussäkring i ett, typ.

Detta inlägg publicerades i Gnagare, Växter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till God jul och mussäkring

  1. Eva skriver:

    Hade faktiskt riktigt roligt åt ditt förra inlägg om mössen. Jag förstod att ni måste ha haft det jättejobbigt. Du beskrev mössens framfart så himla roligt att jag kunde inte annat än skratta. Hade aldrig trott de skulle äta foppatofflor!
    Ser trevligt och mysigt ut med enriset. Hoppas att det hjälper!

    Gillad av 1 person

  2. Barbro skriver:

    Ska bli intressant att få veta om enris hjälper. Min erfarenhet är att ingenting kan stoppa en katt kan stoppa en hungrig mus. Här klättrar dom t o m på stången där fågelmaten hänger.😯
    Din faster Barbro, som bor i torp året runt

    Gilla

    • Gunilla skriver:

      Hej faster Barbro! Så roligt att du har hittat hit! 🙂
      Haha, ja vi får väl se om enriset hjälper. Jag har klena förhoppningar. Utan katt är man rätt hjälplös.
      T o m fågelmaten, alltså? Jösses. 😮

      Gilla

  3. Anki skriver:

    Haha … nix – så dystert var det inte, utan som alltid roande läsning! Att ni tog det med ro och att ni har humor, det tvivlar jag inte på.
    Hoppas det funkar med enriset! Det gör det inte här! Grillfolie, stålull, glas och enris … de kommer in i alla fall, men då ligger Sixten i bakhåll!
    Fint med enris och det luktar gott i alla fall!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.