Kastrerad katt i gelé

Jag satt vid datorn för att göra veckans inköpslista av matvaror i nätbutiken. Listan prickades av med en vara i taget. Mjölk, ägg, äpplen, spaghetti, choklad. Snart var jag framme vid noteringen ”kattmat”. Och upphov en suck.

Mr Gunnar tycktes nu nämligen ha bytt matpreferenser (som vanligt utan förvarning) och ratade bitar i sås. Nu skulle det vara bitar i gelé. Vilket föranledde att jag inte bara kunde klicka i ”senast inhandlade” låda med kattmat som jag brukar göra, utan var tvungen att leta runt bland de 134 andra sorternas kattmat som fanns i nätbutiken, för att hitta någon ny som kunde passa. Suck.

Å andra sidan slapp jag ju åka till affären och stå där och välja. Kunde sitta i mitt varma kök och handla. Så jag slutade gnälla, valde kategori ”Husdjur – Katt- Kattmat” och skrollade nedåt. Nedåt, nedåt, nedåt. De olika sorterna rullade förbi. Jag skummade vidare.

Och så hajade jag plötsligt till. En mycket märklig beskrivning på en låda kattmat fångade min blick:

”Kastrerad katt i gelé”.

Gelé lät ju rätt. Men var maten verkligen gjord av kastrerade katter? Det lät ju inte klokt.

Naturligtvis var det ju inte så. Det begrep ju jag också, redan innan jag tittade närmare. Det var förstås mat avsedd för kastrerade katter. Men håll med om att blicken gärna faller på just orden ”Kastrerad katt” och ”i gelé”. Kanske för att de är mörkgröna och fångar blicken mer?

Nåväl. Ett gott skratt senare låg en box Kastrerad katt i gelé i varukorgen. Den avhämtas på lördag tillsammans med övriga matvaror. Återstår att se om Mr Gunnar kommer att äta eller inte.

Kastrerad är han ju i alla fall. Om än inte i gelé.

Annons
Detta inlägg publicerades i Katter och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kastrerad katt i gelé

 1. Lät ju förskräckligt.

  Gillad av 2 personer

 2. Roffe skriver:

  Otroligt vad det går att hitta på…………….

  Gillad av 2 personer

 3. Anki skriver:

  Haha … så det kan bli! Får jag låna bilden av dig till skyltsöndag?
  Sixten vill inte heller ha bitar i sås, bara såna i gelé … helst Latz Sensations Jellies – och det får inte vara med fisk! Kokt fisk, stekt fisk och tonfisk i olja gillar han, men inte kattmatsfisk 🙂
  Ha en bra fredag!

  Gillad av 2 personer

  • Gunilla skriver:

   Absolut, ta gärna bilden till skyltsöndag! 🙂
   Haha, ja dessa katter och deras märkliga matregler. Det är samma sak med Gunnar – gärna riktig fisk men inte kattmatsfisk… kanske sunt i och för sig.
   Ska kolla upp de där sensations Jellies till nästa inköp! Trevlig fredag till dig också!

   Gillad av 2 personer

 4. Eva skriver:

  Alltså jag tror att de har ändrat någon ingrediens i såsen som gör att Sixten ratar den. Hoppas det går bättre med gelén. Men du vilket jobb att välja bland 134 sorter. Tycker de borde dela ut gratis portionssmakpåsar så katterna själva får bestämma. Det verkar för övrigt vara en lukrativ bransch med kattmat. Äter katter fortfarande möss?

  Gillad av 2 personer

  • Gunilla skriver:

   Baksidan med att ha katt, och en baksida jag inte saknat när våra katter försvann ur bilden. (Men in kom Gunnar, som bekant.) Nä, man lägger mycket pengar på mat som inte äts upp. Det är mycket lukrativt för kattmatstillverkare.
   Att döma av situationen på landet tvivlar jag på att åtminstone grannens katter äter möss längre 😀 Gunnar är i alla fall mycket lat i det avseendet.

   Gillad av 2 personer

 5. Meggie skriver:

  Haha, påminner lite om kvällstidningarnas snaskiga löpsedlar där man ibland smäller upp vissa ord stort i fet stil och andra pyttesmått. Läser man bara de i fetstil får meningen ett innehåll (Kastrerad katt i gelé – genialt 🙂 ), läser man all text blir betydelsen en annan och inte alls så spännande. 🙂

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.