Inte uppätna ännu

I höstas knölade jag ner några blomsterlökar på vinst och förlust i resterna av min gamla 20 % rabatt under köksfönstret. Frampå sommaren försvinner den alltid under alla ängsblommor, men innan de kommer igång ser det alltid kalt och tråkigt ut. Vårblommor kunde ju vara lösningen, tänker jag.

Nu blommar vackra krokusar i en lång rad. Det funkade alltså. Jag blir lika fascinerad varje gång. Lökar trotsar verkligen mina ogröna fingrar och växer ändå. Jag tackar och tar emot.

De har faktiskt fått stå i fred, krokusarna. I över en vecka. Jag är lite förvånad. De brukar bli uppätna ganska fort på övriga ställen där jag knölat ner lökar. Men jag är tacksam så länge det dröjer. Och passar på att njuta av prakten.

Krokus

Detta var igår. Jag skulle ha lagt upp inlägget i går men hann inte.

Idag är situationen en annan. Där det igår stod vackra krokusar står idag bara stumpar kvar. Rubriken stämmer alltså inte längre. Nu är de uppätna. Någon blev hungrig. Jag misstänker haren.

Tja. Det är så det är. Som sagt. Jag var förvånad att jag fick ha dem ifred så länge. När jag nu inte iddes täcka över dem med nät. Då får man skylla sig själv. Och kanske mättade de en hungrig och frusen harmage, kantänka. Gott så.

Men nu får det bli en tur till handelsträdgården igen. För att inhandla krokusar på kruka. De får stå på verandan på harsäkert avstånd. Jag måste ju ha mat till mina bin och humlor.

Haren får leta frukost på annat håll.

Annons
Detta inlägg publicerades i Harar, Okategoriserade, Växter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inte uppätna ännu

 1. Gun Malmqvist skriver:

  Ja, man blir besviken varje vår….det där med nät skulle suttit bra. Det kan ju vara rådjur också, i så fall är risken att även de du sätter i krukor ” åker”näta in!!!Tur att du fick en bild innan!😜💞💞

  Skickat från min iPad

  Gillad av 2 personer

 2. Eva skriver:

  I alla fall alltid kul att åka till handelsträdgården. Synd på krokusen dock. Urfin bild@

  Gillad av 2 personer

 3. Så kan det gå. Jag har kompostgaller framför mina. Gula blommor är bättre för rådjuren tar gärna inte dem, det kanske gäller harar också.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.