Potatisdjungel

Jag vet att jag skrev det förra gången jag odlade potatis. Men jag kan inte låta bli att göra det en gång till.

Minns ni det där gamla reklamklippet för Naturchips? ”Varför står vi i den här djungeln?” Kolla gärna här: https://www.youtube.com/watch?v=1aNkX4ZZqNs.

Och sen förstår ni kopplingen.

För japp, jag fick en potatisdjungel i min pallkrage. Det är rent otroligt mycket potatisblast. De längsta är nog mer än en halvmeter höga. Det kanske blev liiiite för trångt med 32 potatisar i en och samma låda. När jag tänker efter.

Men vad fan. Nästan alla knölar tog sig och blasten mår ju bra. Grön och tät och fin. Den är till och med så tät att solen knappt når ner vilket gör att jag slipper vattna så ofta.

Fast just det, tät blast alltså, kanske inte är en fördel, inser jag när jag tänker efter. Det kan ju innebära att inte alla potatisar får tillräckligt med sol? Eller att blasten tog all näring så inget blev kvar till knölarna?

Jaja. Det lär visa sig. Om två veckor är det dags att skörda, då är det midsommar. Då får vi se om det finns några knölar därnere. Eller om det bara blev blast i år.

I värsta fall får vi väl äta blast till midsommarsillen. Som de säger i klippet: ”De här bladen, dem friterar vi…..”

Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Potatisdjungel

  1. Anna skriver:

    Potatisen 🥔 ska ju inte ha någon sol så blasten skyddar ju jättebra nu slipper du kanske kupa. 👍

    Gillad av 1 person

  2. Anki skriver:

    Haha … hur tänkte du när du satt såå många potatisar i en pallkrage? Learning by doing … nåja snart blommar potatisen och potatisblommor är också fina! Kanske blir det lite potatis som bonus ändå! 🙂
    Lite fakta hittar du här: https://www.sarabackmo.se/odla-potatis-i-pallkrage/
    Ha en fin helg!

    Gillad av 1 person

    • Gunilla skriver:

      Ja hur tänkte jag? 🙂 Men jag fick ner 3 potatisar i varje hink när jag hinkodlade, så jag överförde bara samma tänk, liksom. Vi får väl se hur det går. Tack för länken!

      Gillad av 1 person

  3. Eva skriver:

    Skall bli spännande att se hur detta kommer att sluta! Ganska snyggt i alla fall!

    Gillad av 1 person

  4. Lycka till men med så många potatisar i en pallkrage blir det färre potatisar, men potatisar kommer du säkert att få, kanske det blir många och små och de små är ju godast.
    I år har jag också satt tidig potatis i en pallkrage och de växer otroligt bra i pallkrage, mycket bättre än i potatislandet. Jag tyckte att jag satte mina tätt, när jag satte jag tror det var 15 stycken och jag har mycket blast jag med, men… inte som din. Haha man lär så länge man lever. Kram

    Gillad av 1 person

  5. Pingback: Hur blev det med den där potatisen egentligen? | Amatörbiologen

  6. Pingback: Potatis i pallkrage eller i hink? | Amatörbiologen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.