På temat saker man kan irritera sig på

Jag försöker så gott jag kan, förmår och orkar att leva miljövänligt. På flera sätt. Ett av dem är att sortera ut mitt matavfall. Då kan det komposteras av det lokala renhållningsföretaget och bli till värmeenergi eller nåt, istället för att bara eldas upp som de vanliga hushållssoporna gör. Finfint.

Man måste bara vara noga med vad man slänger i kompostpåsen. Bara matrester, tepåsar, kaffesump och sånt. Inga tandpetare, bomullstussar eller krukväxter. Och framförallt inte klisterlappar.

Därför blir jag så trött på att mataffärerna envisas med att sätta just klisterlappar på sin frukt. Som ICA. De sätter inte bara en, utan TVÅ klisterlappar på sina Ingrid Marie-äpplen.

Varför då? Exakt vad tillför en sån lapp till att börja med? Jag vet redan att jag har handlat just Ingrid Marie-äpplen på just ICA, jag behöver ingen lapp för att påminnas om det. Eller är just ICAs Ingrid Marie-äpplen särskilt unika? Så unika att det måste framhållas att det är just ICAs äpple jag håller i? För det fall man skulle råka gå in i en annan affär och köpa äpplen där också? Gud förbjude att de skulle kunna blandas ihop? Eller?

Jag tänker att chansen är rätt stor att det ändå skulle vara Ingrid Marie-äpplen från samma grossist. Som levererat till både ICA och den andra affären. Och att vi som handlar äpplena struntar rätt friskt i själva klisterlapparna. Vi vill åt själva frukten. Och få slippa hålla utkik efter dumma lappar på den som man riskerar att råka få med i sin matkompost. Och bli en miljöbov.

Så. Nu har jag gnällt färdigt.

Detta inlägg publicerades i Funderingar, Växter och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På temat saker man kan irritera sig på

 1. melkerlarsson skriver:

  Dom där klisterlapparna har jag irriterat mig på länge

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Kan bara hålla med! De där klisterlapparna är ett otyg!

  Gillad av 1 person

 3. Gun Malmqvist skriver:

  Jag tror att klisterlapparna är till för att kassörskan ska veta vilket nummer som står för just det äpplet. Håller med att det är irriterande.

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.