Skenet bedrar

Den som kan sina viltspår skulle nog dra slutsatsen att här har en hare lite glatt kommit skuttande förbi mina odlingslådor. Två efter varandra följande steg som avslutas med ett jämfotahopp. Typiskt harspår.

Men ack så skenet kan bedra.

Detta var ingen hare. Det var en Gunnar som inte gillar snö men som var tvungen att ge sig ut och kissa. När det väl var avklarat gällde det tydligen att ta sig tillbaka fortast möjligt. Ju mindre tid i snö, desto bättre. Följaktligen en rusning i sporrsträck mot altandörren och en snöfri säkerhet inomhus. Och fotspåren i detta sporrsträck av en gul liten katt är alltså nästintill förväxling likt en hares fotavtryck.

Som sagt. Skenet bedrar.

(”Skenet bedrar” är för övrigt den svenska titeln på en rätt rolig brittisk humorserie, ”Keeping up appearances” om att låtsas vara en smula finare än man är. Vilket Gunnar förstås aldrig skulle komma på tanken att eftersträva – han är ju katt och alltså redan i toppen av hierarkin…..)

Annons
Detta inlägg publicerades i Harar, Katter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skenet bedrar

  1. Meggie skriver:

    Åh, jag bara älskar Hyacinth Bucket i sina blommiga sidenklänningar och som alltid ville framställa sig som lite förmer än andra. Och den timide maken som alltid protesterade när hon uttalade namnet Bucket som franskans Bouquet varje gång hon svarade i telefonen eller skulle presentera sig.
    God fortsättning!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.