Inte bara älgar är live

”Den stora älgvandringen” har just börjat för säsongen på SVT Play. Uppskattad som alltid, går på storbild i kontorslandskapet på mitt jobb och säkert på andra ställen.

Men det är inte bara älgvandring man kan se live. Jag vill slå ett slag för Vivaras livekameror med fokus på fåglar – havsörn, tornfalk, koltrast och kattuggla för att bara nämna några. Totalt har de nio kameror. Har man tröttnat på att se tornfalken uttråkat ruva sina ägg, eller på tornugglans avvisande ryggtavla, eller på att beskåda havsörnen mata sina två små ungar kan man alltid växla över till dammkameran och se en björktrast bada.

Stillbild av uttråkad tornfalk på ägg

Det är en ständigt pågående liveshow där det alltid händer något, någonstans. Enormt avkopplande och riktigt häftigt att veta att det man tittar på, det händer verkligen just nu. Och man kommer fåglarna så nära, så nära.

Gå in och kolla ni också. Här är länken igen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Älgar, Fåglar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inte bara älgar är live

 1. Ja det är jätteintressant. Jag tittade för några år sedan på live på vithövdad havsörn i Canada och hur honan låg och ruvade och blev helt igensnöad stackars henne. Vissa dagar syntes hon inte, men allt gick bra och två ungar blev flygga.
  Jag ska kolla upp ditt förslag.

  Gillad av 1 person

 2. Eva skriver:

  Jag älskar sådana här kameror. Kan sitta och titta hur länge som helst. Skulle inte få någonting gjort om jag hade en på storbildsskärm om jag jobbade och hade en på kontoret.

  Gillad av 1 person

 3. Meggie skriver:

  Tack för tipset om Vivaras fågelkameror, så kul att se. Vi har ju haft ett tornfalkspar i Täby kyrkby (Prästgårdssjön) som vi spanat på och följt under flera år, men i år har de inte dykt upp. Så när jag hade tittat en stund på Vivaras ruvande tornfalk gick jag in på Artportalen och sökte efter tornfalk i Täby och fick plötsligt träff. I morse hade en skådarkompis till Roffe rapporterat en rastande tornfalk just vid Prästgårdssjön, så nu håller vi tummarna för att det även dyker upp en lämplig moatjé.:-)

  Gillad av 1 person

 4. Gunilla skriver:

  Nej så kul – tornfalk lokalt i Täby! Jag håller alla tummar här också! 🙂
  Kul att mitt tips om viltkamerorna kunde vara till glädje.

  Gilla

 5. Pingback: Inte så uttråkad längre | Amatörbiologen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.