Celebritet på besök

Jag är inte kinkig. Jag blir lika glad för alla fåglar som väljer att besöka min fågelmatning. Det spelar inte ens någon roll om det är samma art. Jag blir lika glad för den första som för den 574:e blåmesen. Alla är välkomna.

Men det är klart. Ibland klappar fågelskådarhjärtat lite extra fort. När någon celebritet kommer på besök. Som till exempel herr och fru domherre som har hängt rätt mycket vid vår matning de senaste veckorna. Det hör inte till vanligheterna i ett villaområde. Inte i mitt i alla fall.

Domherre Foto: Jésus Giraldo http://animalia-life.com/

Men häromdagen blev till och med domherrarna brädade. En helt ny lirare dök upp. Som jag aldrig sett förut. En ljus fink. Påminde om bofink fast ändå inte…. Jag tittade och tittade i min kikare, försökte memorera utseendet efter bästa förmåga innan den försvann. Det här var verkligen ingen fågel jag kände igen. En helt ny besökare! Oj så spännande!

Bergfink, hona. Foto: Gert Svensson, https://www.fotosidan.se/blogs/natur/bergfink-8.htm

En slagning i fågelboken visade att det var en bergfink. En hona. Vad skoj! En bergfink! Först trodde jag inte på det. Det är ju en Norrlandslevande fågel. Men jag antar att hon blev hungrig på väg norrut efter vintervistelsen i sydligare nejder och svängde av motorvägen för ett depåstopp vid just min matning.

Och jag hade turen att vara i tvättstugan just då. Och få syn på henne just då. Den minut hon stannade innan hon drog vidare.

Ibland händer det.

Annons
Detta inlägg publicerades i Fåglar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Celebritet på besök

  1. Eva skriver:

    Så trevligt med bergfinken. Lyckliga ni som har domherrar så nära. Man kan bara inte se sig mätt på dom.
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.