Veckans fågel aug 2014 – bloggstart

Datum: 15 augusti 2014
Ämne: Veckans fågel version 2.0

Hej på er alla gamla Veckans fågel-följare!

Hoppas ni har haft en bra sommar. För egen del har den varit helt fantastisk, med massor av naturupplevelser såväl som vila och avkoppling. Vi var bland annat två veckor i Norrland och kom hem med massor av intryck och över 3 000 foton att gå igenom.

Det sista jag skrev före sommaren var att Veckans fågel i sin dåvarande form skulle upphöra. Så är fortfarande fallet.

Men misströsta icke.

För jag har inte bara latat mig under sommaren. Som utlovat har jag ägnat en hel del funderande kring en fortsättning på Veckans fågel. Jag har testat några idéer, vägt olika för- och nackdelar mot varandra, bollat tankar med kloka personer och till sist fattade jag ett beslut: det får bli en blogg.

Så.

Då återstod bara att lära mig hur man gör. Och lära mig allt man ska tänka på när man skriver texter, vad som gäller kring säkerhet och upphovsrätter och en massa annat viktigt att veta innan man ger sig ut på internet och exponerar sig för den stora massan.

Men det gick ju det med. Och nu finns den där: min alldeles första egna blogg.

Tanken med en blogg är ju att den ska uppdateras ofta, helst dagligen, så att ni som läser inte ska lessna för att det händer för lite. Min ambition är givetvis att skriva ofta. Jag vågar inte lova dagliga uppdateringar, men varje vecka absolut. Om ni inte vill behöva komma ihåg att gå in kan ni skriva in er e-postadress i fältet till höger på bloggens startsida. Då ska ni få ett mejl när bloggen är uppdaterad. Det går att ställa in hur ofta man ska få mejl, t ex en gång i veckan. Då får ni ju på sätt och vis en variant på veckobreven.

Nog tjatat. Till det väsentliga, dvs var ni hittar bloggen, och det gör ni – *fanfar* – här:

https://amatorbiologen.wordpress.com/

(På sikt ska ni också kunna använda adressen http://amatorbiologen.se, men jag har inte riktigt fått länkningen att fungera än.)

Där ligger några inlägg och väntar på sugna läsare. Det finns också två sidor förutom startsidan: ”Om bloggen” och ”Om mig”, där ni kan läsa mer om hur jag tänkt kring syfte och innehåll, och så förstås bakgrunden (men den känner ni ju redan till).

Hoppas ni uppskattar det jag skriver. Kom gärna med synpunkter. Och sprid gärna länken till andra ni tror kan ha glädje av att läsa.

Ett stort tack till er för all er feedback och uppskattning! Utan den hade jag aldrig gett mig på detta. Och stort tack till min webbguru Michaela – utan din expertis hade jag inte kommit särskilt långt.

Mycket nöje,

/Gunilla

 

Annons