Har ni förankrat det med Gunnar?

Hade ett samtal med grannen, Gunnars husse, för några veckor sen. Vi hade en nyhet att berätta.
– Jo, det är så här, vi har precis köpt en sommarstuga, sa jag. I södra Norrland. Så vi kommer vara borta en del i sommar.
– Oj, vad kul! sa grannen, ärligt menat. Och la till: – Men har ni förankrat det med Gunnar?

Nä. Det hade vi ju inte. Eller jo, jag hade ju förklarat det för Gunnar men jag tror inte han lyssnade. Han var för upptagen av att trycka i sig tonfisk.

Men så ligger det till i alla fall. Vi har efter flera års letande nu blivit med sommarstuga, i Gävleborgs län. Ett litet skogshuggartorp från 1929 mitt ute i nästan ingenstans. Närmsta större stad är Ockelbo drygt 3 mil bort.

I början av juni betalade vi handpenning och i fredags, 5 juli, var det så äntligen dags för tillträde. Vi packade bilen full och gjorde oss redo för först skuldsättning och nyckelutlämning på mäklarkontoret i Sandviken på eftermiddagen och sen den första helgen i vår nyförvärvade stuga. (Men innan vi kunde åka iväg fick vi förstås lyfta ut Gunnar som på sedvanligt sätt parkerat sig i min säng efter att ha tjatat till sig frukost. Han var inte alls nöjd med att bli utkörd i kylan och stormen. Men vad skulle vi göra?)

Framåt fyratiden på eftermiddagen stod vi så där på gräsplanen framför vårt nyförvärvade torp. Lite halvt skräckslagna över vad vi gett oss in på, men samtidigt glada. Det blev en kylslagen första helg i stugan – runt 12 grader och rätt mycket regn. Och tonvis med mygg och knott. Så vi satt inomhus framför kaminen i fleecetröjor och raggsockor och skrev en inköpslista på vad vi skulle komplettera stugan med. Allt ifrån smörknivar och kuddar till röjsåg och en helt ny mulltoa. Det blev en lång lista kan jag säga. Och dyr.

Vid lunchtid på söndagen hade vi frusit färdigt. Dessutom såg maken ut som om han hade vattkoppor efter alla knottbett. Så efter att ha stängt av vatten och el och tömt dasset vände vi hemåt. Lite omtumlade av alla nya intryck, lite rädda inför allt som skulle behöva göras men på det stora hela rätt nöjda med vår nya stuga.

Och vi hann inte mer än parkera på uppfarten några timmar senare förrän Gunnar kom lunkande. Han stövlade in i huset och krävde mellis innan vi ens hade burit in packningen. Personalen hemma igen, ordningen återställd.

Så tja. Förankra stugköpet med Gunnar? Jag börjar undra om det ens är möjligt.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Katter och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Har ni förankrat det med Gunnar?

 1. Roffe skriver:

  Välkomna till Hälsingland, kan trösta er med att det just nu är ovanligt mycket av de små bestarna som suger eller tar en tugga, blir bättre om det blir varmare så att det torkar upp. Spännande ni har mycket att se fram emot, ta med Gunnar så tar han hand om skogsmössen.

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Tack så mycket Roffe! Rent tekniskt är det nog Gästrikland, men det är samma län i alla fall. 🙂 Och jo vi har hört att det är ett överjäkligt myggår i år. När vi röjt lite sly blir det säkert bättre.
   Det finns en viss risk att Gunnar slinker med i packningen endera dagen…. 😉

   Gilla

 2. Meggie skriver:

  Grattis och välkommen till Paradiset med mygg, knott, kyla och regn! Men hav förtröstan, redan idag har temperaturen stigit till 18 grader. Skämt åsido, vad roligt och vad fint och mysigt det ser ut. Var? Norr, öster, söder eller väster om O-bo? Och eftersom ni då har avverkat ungefär halva vägen till oss skickar jag här ut en stående inbjudan att ”titta över” när ni behöver en paus i allt arbete och inte önskar något hellre än att slippa tänka på middag och disk. Gäller tills vidare!
  Lycka till med allt! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Tack snälla Meggie! Jo vi har verkligen lyckats träffa rätt år vad gäller väder och insekter…. 😀
   Det ligger nordväst om Ockelbo, utanför Åmot. Någon timmes körning till Alfta och Bollnäs där resten av släkten finns.
   Vi tittade på en stuga i era trakter, tror jag, utanför Hudik, men jösses vad långt det var att åka. Heder åt er som pallar. För det är kalasfint där uppe. Stort stort tack för inbjudan! Det lär nog dröja med tanke på nuvarande omständigheter men åh så kul det vore att se hur ni har det! 🙂

   Gilla

 3. Anki skriver:

  Grattis!
  Så mysigt det ser ut … där kommer ni säkert att trivas!
  Gunnar kanske inte är så förtjust över att personalen håller sig borta under längre perioder, men han blir nog desto gladare när ni kommer hem – eller inte … 🙂

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Tack Anki, ja det hoppas vi att vi kommer att göra! 🙂
   Hittills verkar Gunnar förlåta oss vår frånvaro – igår hängde han hos oss hela kvällen. Men det kanske bara var för att den ordinarie personalen var borta. 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Eva skriver:

  Jättegrattis till den fina stugan. Så underbart det ser ut. Förstår ni har mycket jobb framför för er. MEN vad kul! Nu ser vi fram emot många innehållsrika inlägg med text och bilder därifrån! Är allvarligt bekymrad över Gunnar dock!

  Gillad av 1 person

  • Gunilla skriver:

   Tack för din positiva pepp Eva! Den behövs! Det är lätt att baxna under allt som ska göras men man får göra ett schema och ta det bit för bit och hålla sig till det. 🙂
   Jo det är väl inte utan att vi får ta med oss Gunnar upp misstänker jag. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.